"Als starter aan de slag in een boekhoudkantoor"

Muhammet Bilmis

Muhammet Bilmis (22) had net zijn opleiding tot Graduaat Boekhouding afgerond. Om zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten, deed hij een beroep op interimkantoren. Zo kreeg hij de kans om bij Akanta & Partners zijn carrière te starten. We zijn nu vijf maanden verder. Hoe Muhammet op deze periode terugkijkt, leest u hier.

“Vooraleer ik op gesprek kwam bij Akanta & Partners nam ik een kijkje op hun website. Het verhaal achter het kantoor sprak me meteen aan en gelukkig kreeg ik een job aangeboden als junior dossierbeheerder. Ik werd goed opgevangen door enkele meer ervaren collega’s: met al mijn vragen kan ik bij hen terecht en stelselmatig leren ze me de kneepjes van het vak. Cijfers waren hoe dan ook altijd al mijn ding, op school was de liefde voor wiskunde en boekhouding groot, voor taalvakken stond die op een laag pitje …”

Na vier maanden inwerken duikt plots de corona-crisis op. Wat dacht je toen?`

Muhammet Bilmis: Dat mijn tijdelijke job in gevaar kwam. Veel bedrijven hebben het moeilijk, er is veel onzekerheid. Ik vreesde dus voor mijn baan. Maar dat bleek helemaal onterecht. Meer nog, plots kreeg ik een vast contract voorgeschoteld. Deze blijk van vertrouwen vanwege het management van Akanta & Partners doet me oprecht plezier. Zeker omdat bij veel bedrijven net ontslagrondes dreigen. Het toont aan dat ze mijn inzet waarderen. Ik heb natuurlijk meteen ‘ja’ gezegd. Deze kans mocht ik niet laten liggen!

Wat houdt je job vandaag in?

Muhammet Bilmis: Aan- en verkoopfacturen boeken, het financieel dagboek bijhouden, dossiers nazien, ontbrekende facturen opvragen, afsluitingen van balansen voorbereiden, afschrijvingen vervolledigen … heel wat variatie dus!

Waar ligt je ambitie?

Muhammet Bilmis: Op een dag wil ik doorgroeien tot senior dossierbeheerder. Maar daar is nog tijd genoeg voor. Nu komt het er vooral op aan om zoveel mogelijk bij te leren. Elke dag ontdek ik nieuwe dingen. Er komt veel op me af en dat is geweldig boeiend. Ik wil op termijn ook graag meer bedrijven van dichtbij leren kennen.

Waarom zit je goed bij Akanta & Partners?

Muhammet Bilmis: Ik ben omringd door toffe collega’s. Er heerst een leuke werksfeer en ik krijg de kans om mezelf te ontwikkelen in een uitdagende job. Wat kan ik meer wensen?

Deel dit met je vrienden

Interesse om bij ons te komen werken?

Bekijk onze vacatures