"Bij Akanta krijgen jonge, gemotiveerde afgestudeerden de kans om alle aspecten die bij de job van boekhouder horen te leren kennen"

Nicolas Dhaenens
Danny Van Doorslaer

Nicolas en Danny zijn beiden teamverantwoordelijke bij respectievelijk Akanta & Partners en Accant. Wat hun job en hun werkgever zo uitdagend maakt, vertellen ze in dit boeiende dubbelgesprek.

Boekhouding en fiscaliteit lijken voor veel mensen niet de meest sexy studierichtingen. Waarom was dit voor jullie anders?

Nicolas: Ik heb voor Bedrijfsmanagement gekozen, met als optie Boekhouden in het tweede jaar. Cijfers triggerden me sowieso al, mijn studierichting sloot daar perfect bij aan. Toen ik afstudeerde, ging ik aan de slag bij Akanta & Partners.

Danny: Dat geldt ook voor mij. Cijfers waren veel meer mijn ding dan talen. Ik heb Accountancy-fiscaliteit gevolgd aan de Kahtolieke Hogeschool Mechelen, waarna ik bij Deloitte terechtkwam.

Waarom hebben jullie op een bepaald moment voor Akanta & Partners en Accant gekozen?

Danny: Bij Deloitte was ik ‘junior’ en had ik op een bepaald moment het gevoel dat ik de richting van mijn loopbaan niet echt kon sturen. Anderen bepaalden dit voor mij. Dat zag ik niet meer zitten. Toen ik een vacature onder ogen kreeg van Fiduciaire Spaenjaers in Antwerpen, heb ik gesolliciteerd. Ik voelde me meteen betrokken in het kantoor en met de collega’s, een verademing was dat. Later werd Fiduciaire Spaenjaers overgenomen en omgevormd en kreeg het de naam Accant.

Nicolas: Bij mij is Akanta & Partners mijn eerste werkgever. Ik kwam ermee in contact via een interimkantoor. Starten deed ik als junior, en na enkele maanden beheerde ik zelf al een aantal klantendossiers. Op korte tijd leerde ik hoe een bedrijf in elkaar steekt en wat er verwacht wordt van een boekhouder. In dit proces werd ik intensief begeleid door een mentor, die me concrete tips gaf en me op heel wat vlakken hielp. Mede dankzij hem ben ik er in geslaagd om op twee jaar tijd ‘senior dossierbeheerder’ te worden.

Teamwork

Vandaag zijn jullie beiden teamverantwoordelijke. Wat houdt die teamwerking precies in?

Nicolas: Het werken in teamverband zorgt voor een win-win-situatie. Klanten kunnen er te allen tijde op rekenen dat hun dossier nauwgezet opgevolgd wordt, zelfs als hun vaste dossierbeheerder er even niet is, bijvoorbeeld door vakantie. Een collega neemt dit dan tijdelijk over en kent het dossier al. Maar ook voor het kantoor en voor de werknemers is deze manier van werken interessant: met een kleine groep van collega’s werk je nauw samen en help je elkaar om drukke periodes te overbruggen.

Danny: Een bijkomend voordeel is dat we door de nauwe samenwerking ook veel van elkaar kunnen opsteken. Boekhouding en fiscaliteit zijn domeinen waar continu nieuwigheden gelanceerd worden, bijvoorbeeld via de wetgeving. Life long learning is in ons vak echt wel een aandachtspunt.

Werkt elk team voor een specifiek type van klanten of een bepaalde sector?

Danny: Neen, elk team beheert dossiers van zowel kleine als grote ondernemingen, en dat in diverse sectoren. Ook eenmanszaken en vrijeberoepers zitten verdeeld over de verschillende teams.

Nicolas: Precies door die veelzijdigheid van het cliënteel worden de teamleden all round sterker. We proberen ook steeds om op een proactieve manier onze klanten te benaderen.

Wat bedoel je daarmee?

Nicolas: Als boekhouder wil je meer zijn dan louter iemand die de jaarrekening van een bedrijf opstelt, zonder daar verder mee aan de slag te gaan. Het komt erop aan om onze klanten advies op maat te geven, ook vóór het boekjaar afloopt. Inspelen op opportuniteiten is part of the job.

Danny: Dat begint eigenlijk al bij het opstartgesprek. Beginnende zelfstandigen starten vaak een eenmanszaak op en groeien na verloop van tijd door naar een vennootschap. Die vennootschap neemt meer en meer personeel in dienst en zo wijzigen ook de noden van die onderneming. Het is dan aan ons om in elke fase de klant nauwgezet te begeleiden en te adviseren. Verder moet je kunnen inspelen op nieuwe wetgeving, rechtspraak …

Welke kwaliteiten heeft een teamverantwoordelijke volgens jullie nodig?

Danny: Oog voor detail is natuurlijk belangrijk, want een dossier moet tip-top in orde zijn. Verder is het belangrijk om je teamleden zo goed mogelijk te begeleiden, zeker de junior dossierbeheerders die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij moeten met al hun vragen bij jou terechtkunnen.

Nicolas: Coaching is inderdaad een essentieel deel van onze job. Communicatieskills zijn volgens mij dan ook elementair.

Waarom zijn Akanta & Partners en Accant interessante werkgevers voor jonge, gemotiveerde afgestudeerden?

Danny: Omdat ze er de ideale omgeving terugvinden om alle aspecten die bij de job van boekhouder horen te leren kennen. En uiteraard ook een groep toffe collega’s!

Deel dit met je vrienden

Interesse om bij ons te komen werken?

Bekijk onze vacatures