"Ik geef graag advies aan klanten, zo kan ik mijn steentje bijdragen om hun bedrijf sterker te maken."

Carmen Anthonissen

Carmen kreeg het ondernemerschap met de paplepel ingegeven: haar ouders waren beiden zelfstandigen, waardoor ondernemen haar als het ware in het bloed zit. Na haar studies Toegepaste Economische Wetenschappen (afstudeerrichting Accounting en Revisoraat) ging ze aan de slag bij de consultants PwC en EY. Intussen volgde ze in avondonderwijs lessen aan de fiscale hogeschool en mag ze zichzelf ook IAB-accountant en belastingconsulent noemen. Eind 2019 kwam ze de rangen van Akanta & Partners en Accant versterken.

Was je van jongsaf al gebeten door cijfers?

Carmen Anthonissen: Neen, dat is maar mettertijd gekomen. De keuze voor TEW had als bedoeling om mijn toekomstopties zo breed mogelijk te houden. Langzaam maar zeker groeide mijn interesse voor accounting en fiscaliteit, en vandaag is het een echte passie geworden.

Wat is jouw rol binnen Akanta & Partners en Accant precies?

Carmen Anthonissen: Die is redelijk veelzijdig: enerzijds volg ik bepaalde dossiers van klanten op, anderzijds neem ik mee de leiding van het kantoor op mij, stuur ik als Team Coördinator verschillende teams aan en hou ik me bezig met specifieke projecten, zoals het uitbouwen van de strategie voor een verdere digitalisering van onze activiteiten.

Duik je nog vaak zelf dossiers in, of is dat echt uitzonderlijk?

Carmen Anthonissen: Dat gebeurt nog regelmatig, hoor. Ik vind het ook gewoon leuk om me vast te bijten in dossiers die extra aandacht vergen, omdat de vragen zeer gespecialiseerd zijn of omdat een meer algemene review nodig is. Dat kan gaan over een gesplitste eigendom, een consolidatie, auteursrechten, fusies en overnames van bedrijven … Ik geef graag advies aan klanten, zo kan ik mijn steentje bijdragen om hun bedrijf sterker te maken.

Meerwaarde voor de ondernemer

Je haalde daarnet zelf de term ‘digitalisering’ aan. Hoe belangrijk is dit voor Akanta & Partners en Accant enerzijds en voor klanten anderzijds?

Carmen Anthonissen: Ik denk dat de belangen van de klanten en van onze kantoren hierbij hand in hand gaan. Door meer in te zetten op digitale tools kunnen we efficiënter samenwerken, zo eenvoudig is dat. Bedoeling is om voor al onze klanten een vaste manier van werken te introduceren die zoveel mogelijk digitaal verloopt. Ook klanten die daar vandaag nog niet echt voor open staan, zullen we proberen te overtuigen. Denk bijvoorbeeld aan het indienen van documenten: het is nu eenmaal veel handiger om dit digitaal te doen, zodat wij alles ook sneller en efficiënter kunnen verwerken. Bovendien doen we een beroep op digitale, boekhoudkundige softwareprogramma’s die de klanten continu een goed zicht geven op hun tussentijdse cijfers. Dat is toch een absolute meerwaarde voor elke ondernemer? Ik ben er echt van overtuigd dat klanten die hiervan willen proeven, erg tevreden zullen zijn.

Over welke capaciteiten moet je beschikken om jouw job goed te doen?

Carmen Anthonissen: Ik denk dat zin voor structuur een must is, omdat er nu eenmaal een veelheid aan vragen en taken op me afkomen. Verder is het belangrijk om prioriteiten te kunnen stellen en deadlines en targets vast te leggen. Ik hoop door een persoonlijke en proactieve aanpak het verschil te maken. Klanten komen naar ons omdat er een persoonlijke match is. Vertrouwen vanuit de klant is echt cruciaal. Niet enkel in het eerste aanspreekpunt bij onze kantoren, maar ook in de dossierbeheerders, die dezelfde waarden, normen en passie in hun werk leggen.

Wat maakt Akanta & Partners en Accant tot een toffe werkgever?

Carmen Anthonissen: We zijn zelf een kmo, zodat we beter dan wie ook de wereld van zelfstandigen en ondernemers begrijpen. Je komt bij ons in een toffe groep terecht, met jonge, dynamische collega’s. Ben je ambitieus, dan krijg je de kans om de titel van accountant of belastingconsulent te behalen. We willen geen stofferige boekhouder zijn, maar wel een financiële vertrouwenspersoon van bedrijven. Dat is onze missie!

Deel dit met je vrienden

Interesse om bij ons te komen werken?

Bekijk onze vacatures